No comments yet

Devotional – 8 mai

Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră junghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „PÂNĂ CÂND, STĂPÂNE, TU, CARE EŞTI SFÂNT ŞI ADEVĂRAT, ZĂBOVEŞTI SĂ JUDECI ŞI SĂ RĂZBUNI SÂNGELE NOSTRU ASUPRA LOCUITORILOR PĂMÂNTULUI?” FIECĂRUIA DIN EI I S-A DAT O HAINĂ ALBĂ şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până ce tovarăşii lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei, vor fi împliniţi. (Apocalipsa 6:9-11, KJV)

Orenthal James Simpson, cunoscut de obicei ca „O.J.” sau „The Juice”, era unul dintre cei mai faimoşi atacanţi din istoria fotbalului american. Antrenorul lui de la Universitatea Californiei de Sud, John McKay, spune despre jucătorul lui vedetă: „Simpson nu a fost doar cel mai grozav jucător pe care l-am avut vreodată – a fost cel mai mare jucător pe care cineva l-a avut vreodată.” Realizările lui din Liga Naţională de Fotbal au fost fenomenale.
După ce s-a retras din fotbal, Simpson şi-a petrecut timpul lucrând în calitate de comentator sportiv, jucând teatru şi golf. În mod interesant, Simpson a jucat în filmul The Klansman, în care a interpretat un bărbat căruia poliţia i-a înscenat o crimă. Când încă mai era căsătorit cu prima sa soţie, Simpson a întâlnit-o pe Nicole Brown, în vârstă de 17 ani. S-a căsătorit cu ea în 1985. După ceea ce a fost descrisă ca „o căsnicie care se clătina”, Nicole a înaintat divorţ în 1992.
Înainte de omorârea soţiei sale înstrăinate şi a lui Ronald Goldman, relaţia dintre Departamentul de Poliţie din Los Angeles şi Simpson era una de admiraţie pentru faima lui. Chiar înainte ca să fugă în Bronco-ul său, poliţia a ţinut cont de statutul său de persoană celebră, permiţându-i să se predea voluntar pentru a-l salva de ruşinea arestului public.
Deşi Simpson a fost achitat la procesul de ucidere a soţiei sale înstrăinate, prietenii lui în mare parte păreau să dispară, mai ales cei din clasa socială superioară din Los Angeles. Simpson încă mai joacă golf din când în când, dar niciodată la fostul teren unde juca, Rivera Country Club. Membrii acelui club l-au informat pe managerul lui de afaceri, Skip Taft, că Simpson nu mai este binevenit acolo.
Procesul lui O. J. Simpson a fost povestea unui om pe care cei mai apropiaţi prieteni ai lui păreau să îl creadă vinovat de crimă, dar totuşi a fost (pe drept sau pe nedrept) achitat. Aceasta este situaţia opusă din acest text. „Până când?” este un strigăt de protest. Sfinţii sunt nevinovaţi, totuşi curţile umane i-au considerat vinovaţi. Vestea bună este că o curte mai înaltă răstoarnă acea stăpânire. Deşi răzbunarea lor nu devine publică până la sfârşit, ei sunt acum de partea învingătoare.

Doamne, într-o lume de acuzaţii false şi judecăţi nedrepte, ajută-mă să îmi menţin pacea şi să mă încred în răzbunarea finală pe care Tu ai promis-o.

Post a comment